Pehmed õunapüreega kaneeli-maitselised küpsised kaerahelvestega.

  • 200 g õunapüreed (suhkruta)
  • 150 g kaerahelbeid
  • 80 g kaerakliisid
  • 120 g riisijahu (sobib ka nisujahu)
  • 100 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 tl kaneeli

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, vahusta edasi. Seejärel lisa õunapüree, sega.

Lisa omavahel segatud kuivained, sega ühtlaseks tainaks. Tõsta ahjuplaadile lusikaga väikesed tainakuhjad ja vajuta need lamedamaks (kui soovid pätsikese kujulisi küpsiseid, siis jäta nii nagu need on).

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.

Sellest kogusest tuleb u. 3 plaaditäit küpsiseid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)