Pirukas Västerbottensost juustuga, mis pärineb Põhja-Rootsist. Seda Rootsi juustu on tekstuuri poolest võrreldud Parmesaniga, ent maitseb siiski täiesti omapäraselt ja seetõttu ei soovitata teiste juustudega asendada.

  • 200 g soolast muretainast
  • 200 g Västerbottensost juustu
  • 2 dl 35% koort
  • 4 muna
  • pisut soola ja maitse järgi pipart

Rulli muretaigen lahti ja vooderda sellega 24 cm-se koogivormi põhi ja seinad. Aseta pooleks tunniks külmkappi tahenema. Eelküpseta 200-kraadises ahjus kergelt kuldpruuniks.

Vahepeal riivi juust. Klopi lahti munad ja sega koorega. Sega juustuga, lisa pisut soola (ettevaatust, juust ise on juba üsna soolakas) ja pipart. Kalla eelküpsetatud pirukatainale ning küpseta 175-kraadises ahjus ca 25 minutit, kuniks pirukas on pealt kaunis pruun.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)