Lihtne magustoit, mis leevendab õunauputust. Kogused neljale.

  • ca 1 kg õunu
  • 1,2 dl Demerara suhkrut
  • 2 spl suhkrustatud ingveri tükke
  • 150 g täistera nisujahu
  • 100 g võid

Puhasta õuntel südamik, tükelda. Umbes 1/3 õunu jäta koorimata (see annab magustoidule huvitavama tekstuuri). Sega õunad 0,7 dl suhkru ja tükeldatud suhkrustatud ingveriga.

Sega ülejäänud suhkur nisujahuga. Näpi sisse külmad võitükid kuniks mass on saepuru-laadne. Pane ahjuvormi (mis ei ole lahtikäiv!) põhja õunad ja raputa peale purukate.

Küpseta 190-kraadises ahjus ca 35 minutit, kuniks purukate on pealt pruunikas-krõbe. Serveeri vaniljekastme, vaniljejäätise või vahukoorega.

Nippe ja nõuandeid:

  • Soovi korral lisa õuntele kaneeli ja kui ingver pole meelt mööda, jäta see ära.
  • Purukattesse võid lisada ka kaerahelbeid (asenda poole jahukogusega).
  • Purukatet võid panna ka õunte alla (korruta purukatte kogus kahega).
  • Kui õunad on kõvemat sorti, siis kuumuta need suhkruga potis enne läbi. Pane õunad ja suhkur koos 2 spl veega potti ja kuumuta ca 5 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)