Krõbeda mandli-maitselise kattega mahlane õunakook, millele pakume lisaks tavapärasele ka gluteenivaba versiooni.

Tainas:
  • 3 muna
  • 2 dl nisujahu (või 1,5 dl riisi- ja 0,5 dl maisijahu)
  • 100 g suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • u.600 g õunu
Kate:
  • 75 g võid
  • 100 g mandlilaaste
  • 65 g suhkrut
  • 1,5 dl rõõska koort
  • 2 sl nisujahu (või riisijahu)
  • 1 tl kaneeli
 

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või. Sega kausis jahu(d) küpsetuspulbriga. Lisa munasegule vaheldumisi jahusegu ja sulatatud või. Sega võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks.

Vala tainas 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Viimasena lisa tükeldatud õunad, vajuta kergelt tainasse. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit.

Samal ajal valmista kate, selleks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kate pakseneb. Võta kook ahjust ja kata kattega. Küpseta veel u. 10-15 minutit kuni kate on pealt kuldpruun ja krõbe.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)