Krõbeda mandli-maitselise kattega mahlane õunakook, millele pakume lisaks tavapärasele ka gluteenivaba versiooni.
Tainas:
- 3 muna
- 2 dl nisujahu (või 1,5 dl riisi- ja 0,5 dl maisijahu)
- 100 g suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 100 g võid
- u.600 g õunu
Kate:
- 75 g võid
- 100 g mandlilaaste
- 65 g suhkrut
- 1,5 dl rõõska koort
- 2 sl nisujahu (või riisijahu)
- 1 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või. Sega kausis jahu(d) küpsetuspulbriga. Lisa munasegule vaheldumisi jahusegu ja sulatatud või. Sega võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas 24 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Viimasena lisa tükeldatud õunad, vajuta kergelt tainasse. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit.
Samal ajal valmista kate, selleks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kate pakseneb. Võta kook ahjust ja kata kattega. Küpseta veel u. 10-15 minutit kuni kate on pealt kuldpruun ja krõbe.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
maias
Kook oli väga maitsev. Seest pehme ja mahlane, väljast krõbe. Kook sai juba enne lõunat pere käes otsa 🙂
Margit
Mitmeid kordi tehtud ja endiselt lemmik 🙂
Terje
Mahlane ja isuäratav. Söödi ja kiideti 🙂