Õuna-toorjuustu purukook

Krõbeda puru, kreemise täidisega õunakook, millest jagub suuremale seltskonnale. Maitse muutub seistes aina paremaks.

Põhi:
  • 400 g nisujahu
  • 300 g võid
  • 150 g fariinsuhkrut või tumedat muscovado suhkrut
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 500 g toorjuustu
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 85 g suhkrut

Kate:

  • u. 3-4 õuna
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1 tl kaneeli
  • 2 spl suhkrut

Mõõda kaussi jahu, sega suhkru ja soolaga. Lisa võikuubikud, haki noaga puruseks. Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 23 x  32 cm) küpsetuspaber, kata 2/3 purust, suru kergelt kokku.

Vahusta kergelt toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult toorjuustukreem põhjale.

Koori ja tükelda õunad, sega muskaatpähkli, kaneeli ja suhkruga. Kata toorjuustutäidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Õuna-martsipaniruudud pähklipuruga
Järgmine postitus
Prantsuse stiilis õunakook
5 Kommentaari

February 20, 2015

Super hea kook! Maitses hästi kõigile, kes sõid. Teen seda kooki kindlasti veel.


February 25, 2015

Jahuna kasutasin pooleks kaerajahu ning täisteranisujahu. Suhkruks oli tume muscovado. Täidises 200 g Philadelphia toorjuustu ning 300 g 10% Türgi jogurtit (maitse tundus üsna lähedane toorjuustule ja seega otsustasin sellega proovida). Õuna läks vist 2x suurem kogus – ise paneksin vb veelgi rohkem, kuid kaasa arvates on nii päris hea. Õunte suuremast kogusest tulenevalt ka maitseaineid rohkem (kuna kaneeli-muskaatpähklit õunakookides jumaldan, siis väga täpset kogust ei teagi – panin silma ja nina järgi:)).

Kook oli väga hea nii soojalt kui külmalt. Ei ütleks, et ülimagus oleks olnud. Küll aga soovitan midagi kõrvale juua (muretaigna ja purukoogid lihtsalt vajavad midagi kõrvale joomiseks; nt suhkruta tee/ piim väga head magusa koogi kõrvale).


March 17, 2015

See jääb vist minu lemmikõunakoogiks, nii maitsev oli ja seda nii soojalt külma piimaga kui külmalt kohviga…Kindlasti teen veel!


September 6, 2015

Suurepärane! Üks mõnusamaid õunakooke, mida proovinud olen :).


August 22, 2019

Kahjuks ei tulnud välja, maitseb kummaliselt ja puru liiga jahune. Magusust jäi puudu. Võimalik et panin ise millegagi mööda 🙁



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Õuna-martsipaniruudud pähklipuruga

Kiirelt valmivad martsipani-maitselised õunaruudud pähklise purukattega maitsevad parimalt ahjusoojalt.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.