Krõbeda puru, kreemise täidisega õunakook, millest jagub suuremale seltskonnale. Maitse muutub seistes aina paremaks.

Põhi:
  • 400 g nisujahu
  • 300 g võid
  • 150 g fariinsuhkrut või tumedat muscovado suhkrut
  • näpuotsaga soola
Täidis:
  • 500 g toorjuustu
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 85 g suhkrut

Kate:

  • u. 3-4 õuna
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1 tl kaneeli
  • 2 spl suhkrut

Mõõda kaussi jahu, sega suhkru ja soolaga. Lisa võikuubikud, haki noaga puruseks. Aseta keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 23 x  32 cm) küpsetuspaber, kata 2/3 purust, suru kergelt kokku.

Vahusta kergelt toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Lisa ka vanillisuhkur, sega. Vala ettevaatlikult toorjuustukreem põhjale.

Koori ja tükelda õunad, sega muskaatpähkli, kaneeli ja suhkruga. Kata toorjuustutäidis õuntega, raputa peale allesjäänud puru. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)