Kiirelt valmivad martsipani-maitselised õunaruudud pähklise purukattega maitsevad parimalt ahjusoojalt.
- 500 g pärmi-lehttainast
- 100-150 g martsipani
- 2 munavalget
- 3-4 õuna
Puru:
- 60 g nisujahu
- 50 g võid
- 5 spl suhkrut
- 50 g hakitud sarapuupähkleid
Rulli lehttainas lahti, aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee tervava noaga igast taina välisservast u. 1 cm kauguselt sisselõige (see aitab tainaäärtel kerkida).
Riivi martsipan ja sega munavalgetega, kata tainas martsipani-munavalgeseguga. Koori ja viiluta õunad, kata õuntega koogipõhi.
Mõõda purukatte koostisained kaussi ja näpi puru-taoliseks. Raputa puru õuntele ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kuni kook muutub äärtest kuldseks.
Võta kook ahjust ja lõika ruutudeks, serveeri vanillijäätise või klaasi külma piimaga.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)