Krõbeda mandlikattega kaetud martsipani-riivõunakook.

Põhi:

  • 180 g nisujahu
  • 1 dl suhkurt
  • 125 g võid
  • 1 suur muna
  • näpuotsaga soola

Täidis/kate:

  • 50 g võid
  • 150 g mandlimartsipani jämedalt riivituna
  • 1 spl nisujahu
  • 1 laimi mahl
  • 5 suurt õuna jämedalt riivituna
  • 50 g mandlilaaste
  • u. 50 g võikuubikuid

Koogipõhjaks sega suhkur, jahu ja sool, näpi sisse külmad võikuubikud ja viimasena lisa muna. Rulli taigen kergelt jahusel pinnal lahti, tõsta 26 cm-se läbimõõduga koogivormi ning kata tainaga vormi põhi ja ääred. Tõsta 30 minutiks külmikusse ning seejärel eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Täidiseks sulata potis või, lisa riivitud martsipan, laimimahl ja jahu. Kuumuta nõrgal tulel segades, kuni segu muutub ühtlaseks massiks. Koori õunad ja riivi jämeda riiviga.

Kata eelküpsetatud koogipõhi riivitud õuntega, määri ühtlaselt peale martsipanisegu. Raputa peale mandlilaastud, kata võitükkidega. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.

Retsept: Nami-nami.ee, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Krõbeda kaerahelbekattega õuna-plaadikook
Järgmine postitus
Prantsuse õunakook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Krõbeda kaerahelbekattega õuna-plaadikook

Lihtsalt valmiv krõbedate kaerahelvestega kaetud õunakook, millest jagub suuremale seltskonnale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.