Lihtsalt valmiv krõbedate kaerahelvestega kaetud õunakook, millest jagub suuremale seltskonnale.

Põhi:
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 5 dl nisujahu
  • 50 g võid(sulatada)
  • 1 dl piima

Kate:

  • 1,5 l õunaviile

Puru:

  • 75 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl kaerahelbeid
  • 3 spl nisujahu
  • 1 tl kaneeli

Vahusta munad suhkruga, lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ning jahtunud sulavõi. Määri tainas õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jääb õhem tainakiht) või keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 35 x 25 cm – jääb paksem tainakiht).

Lao korrapärastes rivides tihedalt peale õunaviilud. Raputa ühtlaselt peale purusegu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Kui küpsetad väiksemas vormis, on küpsetusaeg u. 30-35 minutit.

Retsept: Mari-Liis Ilover (toidublogist Siit ja sealt nurgast), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)