Krõbeda mandlikattega kaetud martsipani-riivõunakook.
Põhi:
- 180 g nisujahu
- 1 dl suhkurt
- 125 g võid
- 1 suur muna
- näpuotsaga soola
Täidis/kate:
- 50 g võid
- 150 g mandlimartsipani jämedalt riivituna
- 1 spl nisujahu
- 1 laimi mahl
- 5 suurt õuna jämedalt riivituna
- 50 g mandlilaaste
- u. 50 g võikuubikuid
Koogipõhjaks sega suhkur, jahu ja sool, näpi sisse külmad võikuubikud ja viimasena lisa muna. Rulli taigen kergelt jahusel pinnal lahti, tõsta 26 cm-se läbimõõduga koogivormi ning kata tainaga vormi põhi ja ääred. Tõsta 30 minutiks külmikusse ning seejärel eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Täidiseks sulata potis või, lisa riivitud martsipan, laimimahl ja jahu. Kuumuta nõrgal tulel segades, kuni segu muutub ühtlaseks massiks. Koori õunad ja riivi jämeda riiviga.
Kata eelküpsetatud koogipõhi riivitud õuntega, määri ühtlaselt peale martsipanisegu. Raputa peale mandlilaastud, kata võitükkidega. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.
Retsept: Nami-nami.ee, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)