See lihtne plaadikook pakub ühe võimaluse, mida peale hakata õunauputuse korral. Koogipõhi on tänu kaerahelvestele mõnusalt krõmpsuv.

  • 300 g nisujahu
  • 100 g jämedaid kaerahelbeid
  • 3 tl (12 g) küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 75 g suhkrut
  • 50 g fariinsuhkrut
  • 125 g võid
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 muna

Kate:

  • 500-600 g õunatükke
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Sega jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja suhkrud segamini. Sulata ja jahuta või.

Muna klopi kohvikoore hulka. Lisa kuivainesegule vaheldumisi sulavõi ja kooresegu.

Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaebriga kaetud ahjuplaadile. Lao peale õunatükid ja puista üle suhkru-kaneeli seguga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)