Õrnalt kaneelised munavabad küpsised, kus peidus rohkelt šokolaaditükke.

  • 100 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 100 g kõrvitsapüreed
  •  1 tl vanilliekstrakti
  • 200 g riisijahu (võid kasutada ka tavalist nisujahu)
  • näputäis soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree. Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.

Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks. Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.

Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)