Kevadiselt rõõmus risoto nõgestega.

  • 2 peotäit noori nõgeselehti
  • 2 l köögiviljapuljongit
  • 50 g võid
  • 400 g risotoriisi
  • 125 ml kuiva valget veini
  • soola ja pipart

Aja vesi keema ja tõsta nõgeselehed keevasse vette ning blanšeeri pool minutit. Nõruta ja püreesta.

Aja puljong potis keema ja jäta madalale kuumusele keemise piirile.

Sulata paksupõhjalise panni põhjas 50 g võid, lisa kuiv riis ja sega kuni kogu riis on kuum ning võiga kaetud.

Kalla juurde vein ja lase sellel täielikult aurustuda. Lisa kulbitäie kaupa kuuma puljongit ja sega läbi. Uus kulbitäis lisa alles siis, kui eelmine on peaaegu riisi sisse imedunud. Jätka, kuniks puljong on otsas ja riis kreemine. Lisa juurde nõgesepüree, kuumuta keemiseni.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)