Mõnus vaheldus tavapärasele leivale-saiale: see küpsetis on ainult natuke magus, tänu datlitele. Sobib väga hästi söömiseks toorjuustu või ka viilujuustuga.

  • 200 g datleid (ilma kivita)
  • 1,5 dl õli
  • 1 dl vett
  • 2 muna
  • 200 g nisujahu
  • 30 g speltajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g sarapuupähkleid
  • 100 g riivjuustu

Pane datlid kaussi, kalla peale õli ning 1 dl keevat vett. Lase ca 20 minutit seista ja püreesta (jäta ka pisut tükke sisse). Lisa juurde munad, seejärel nisu- ja speltajahu, küpsetuspulber, hakitud sarapuu pähklid ja riivjuust. Sega võimalikult lühidalt.

Määri keeksivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)