Mõnus vaheldus tavapärasele leivale-saiale: see küpsetis on ainult natuke magus, tänu datlitele. Sobib väga hästi söömiseks toorjuustu või ka viilujuustuga.

" /> Datlileib ‹ Perenaine.ee – retseptid

Mõnus vaheldus tavapärasele leivale-saiale: see küpsetis on ainult natuke magus, tänu datlitele. Sobib väga hästi söömiseks toorjuustu või ka viilujuustuga.

  • 200 g datleid (ilma kivita)
  • 1,5 dl õli
  • 1 dl vett
  • 2 muna
  • 200 g nisujahu
  • 30 g speltajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 75 g sarapuupähkleid
  • 100 g riivjuustu

Pane datlid kaussi, kalla peale õli ning 1 dl keevat vett. Lase ca 20 minutit seista ja püreesta (jäta ka pisut tükke sisse). Lisa juurde munad, seejärel nisu- ja speltajahu, küpsetuspulber, hakitud sarapuu pähklid ja riivjuust. Sega võimalikult lühidalt.

Määri keeksivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Soolane pasha
Järgmine postitus
Nõgeserisoto
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Soolane pasha

Pashat võib teha ka soolases variandis – kodujuustu ja skyr’iga. Tulemuseks on tummine kohupiimaroog.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.