Nõgese-singi pitsa

Nõges passib hästi ka pitsa peale.

Põhi:

  • 1,5 dl piima
  • 15 g presspärmi
  • 1 sl oliiviõli
  • 3,5 dl nisujahu
  • soola

Kate:

  • 2,5 dl kokkusurutud nõgest
  • 250 g sibulat
  • 100 g suitsusinki
  • 2 sl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 dl vett
  • 4 sl vürtsikat tomatikastet
  • 125 g juustu
  • musta pipart, soola

Murenda pärm käesoojas piimas, lisa sool, jahu ja õli. Sõtku kokku tainas, vormi palliks, puista üle jahuga ja lase kahekordseks kerkida.

Pese ja haki nõgesed kummikinnaste abiga. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks, lisa küüslauk, nõgeselehed, tükeldatud sink, tomatipasta ja vesi. Hauta, kuni vesi on aurustunud. Lisa pipart ja pisut soola, aga kuna sink ja juust on niigi soolased võib soola ka lisamata jätta.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või määri õliga. Venita ja vajuta õliste kätega tainas plaadi peale laiale. Põhi peaks jääma võimalikult õhuke. Laota peale täidis, riivi peale juust ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Naadi-juustupirukas
Järgmine postitus
Nõgesepirukas
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Naadi-juustupirukas

Kasuta selle piruka tegemisel verinoori naate, mis on äsja oma ninad mulla alt välja pistnud. Kogused 24 cm-se läbimõõduga piruka valmistamiseks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.