Kui on tõeline seeneputus, siis tuleb appi see retsept. Pirukas tuli hästi paks ja hästi seenene!

Taigen:
  • 2 dl nisujahu
  • 100 g võid (82%)
  • 50 g riivitud juustu
Täidis:
  • pool pangetäit metsaseeni (värskeid, kupatamata)
  • 3 muna
  • 2 dl koort (35%)
  • 75 g feta juustu
  • kimp peterselli

Esiteks kupata seened, jahuta ja tükelda need.

Valmista piruka põhi. Selleks sega jahu riivitud juustuga ning lisa külmad võitükid. Sõtku mass tainaks, suru see 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale ning aseta külmkappi ca 30 minutiks. Eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus umbes 8-10 minutit, kuniks see on pruunikas. Juhul, kui taina sisse tekivad küpsetamise ajal õhumullid, eemalda need kahvliga torgates.

Prae seened pannil ja kui oled sibulasõber, siis koos sibulaga. Maitsesta soolaga.

Sega valmis piruka kate – munast, koorest, murendatud feta juustust ja tükeldatud petersellist.

Vala seened eelküpsetatud põhjale ja kalla peale muna-koore segu. Kuna seenemass on hästi tihke, jääb muna-koore segu kihina seente peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit , alanda temperatuur 175 kraadini ja küpseta veel 15-20 minutit, kuniks pirukas on pealt hüübinud ja pruunikas. Kaunista pealt tüümianiokstega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)