Noored nõgesed on ühed kevadekuulutajad, milledest saab nii palju maitsvat kokku küpsetada. Alljärgnevalt üks maitsev nõgesepirukas.

Taigen:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl täisterajahu
  • 100 g võid
  • 2 spl vett
  • soola

Täidis:

  • 1 l noori nõgeselehti
  • 2 muna
  • 1 tomat
  • 2 dl 10% koort
  • 1 dl riivitud juustu
  • hakitud peterselli
  • soola, musta pipart

Sega jahud kausis kokku, näpi juurde või. Lisa sõtkudes külm vesi. Tee taignast pall ja lase sel umbes pool tundi külmkapis seista.

Kupata nõgesed, kurna ja haki peenemaks. Kata lahtirullitud taignaga koogivormi põhi ja servad, küpseta 180 kraadi juures umbes kümme minutit. Sega teises kausis munad, koor, riivitud juust, hakitud nõgesed ja maitseained. Kalla täidis poolküpsele põhjale ja küpseta veel 25 minutit, kuni pirukas on küps.

Nippe ja nõuandeid:

  • Nõgeste kupatusvett ära minema viska, see on kasulik nõgesetee!

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)