Nõges passib hästi ka pitsa peale.

Põhi:

  • 1,5 dl piima
  • 15 g presspärmi
  • 1 sl oliiviõli
  • 3,5 dl nisujahu
  • soola

Kate:

  • 2,5 dl kokkusurutud nõgest
  • 250 g sibulat
  • 100 g suitsusinki
  • 2 sl oliiviõli
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 dl vett
  • 4 sl vürtsikat tomatikastet
  • 125 g juustu
  • musta pipart, soola

Murenda pärm käesoojas piimas, lisa sool, jahu ja õli. Sõtku kokku tainas, vormi palliks, puista üle jahuga ja lase kahekordseks kerkida.

Pese ja haki nõgesed kummikinnaste abiga. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja prae klaasjaks, lisa küüslauk, nõgeselehed, tükeldatud sink, tomatipasta ja vesi. Hauta, kuni vesi on aurustunud. Lisa pipart ja pisut soola, aga kuna sink ja juust on niigi soolased võib soola ka lisamata jätta.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või määri õliga. Venita ja vajuta õliste kätega tainas plaadi peale laiale. Põhi peaks jääma võimalikult õhuke. Laota peale täidis, riivi peale juust ja küpseta 220 kraadi juures umbes 15 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)