Kiirelt ja lihtsalt valmiv suvine magusroog hapukate mustsõstardega.

  • u. 200-250 g puhastatud mustsõstraid
  • 2 pk (500 g) vanillipudingut topsis
  • 3 dl vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1,5 pk (220 g) šokolaadiküpsiseid
  • 1 dl kanget kohvi

Kreemiks vahusta vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks.  Lisa vanillipuding ja sega. Võta 1,5-2 liitrine klaasist kauss ja pane kausi põhja paar spl kreemi.

Immuta küpsiseid kohvis ja kata kreem küpsistega. Seejärel kata küpsised kreemiga, raputa peale marjad. Kata marjad immutatud küpsistega. Korda samu kihte kuniks kreemi ja küpsiseid jagub. Kõige pealmiseks kihiks jääb kreem, mida kaunista marjadega.

Pane külmikusse tahenema vähemalt neljaks tunniks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)