Vaarikatest punetav virsikumoos.

  • 6 lapikvirsikut
  • 0,5 laimi
  • 1 vanillikaun
  • 180 ml puhast vaarikamahla
  • 25 g suhkrut

Kalla vaarikamahl potti, lisa poolitatud vanillikaun koos välja kraabitud seemnetega. Virsikud lõika sektoriteks, aseta potti nii, et nahaga pool jääb allapoole mahla sisse. Lase keema tõusta, seejärel keera tuli madalamaks ning hauta kuni tükid on enam-vähem pehmed.

Eemaldada ettevaatlikult virsiku nahad, need peaks nüüd hõlpsasti ära tulema, ja lõika virsikud väiksemateks tükkideks. Keeda keskmisel tulel kuni virsikud on päris pehmed ja segu hakkab vaikselt paksenema. Lisa suhkur ja laimimahl.

Keeda veel umbes 15 minutit. Eemalda vanillikaun ja pane kuum moos purkidesse. Moosi tuleb ca 500 ml.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)