Beseekattega mustika-vaarikakook

Maitsev ja kaunis kook metsaandidest.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 1 sl tärklist
  • 2 sl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 80 g pehmet võid

Täidis:

  • 450 g mustikaid ja metsvaarikaid
  • 1 kuhjaga sl tärklist
  • 1-2 sl suhkrut

Kate:

  • 2 munavalget
  • 2 sl suhkrut

Kalla koogipõhja koostisosad suurde kaussi ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks, rulli jahusel pinnal õhemaks ja vooderda sellega 24 cm võiga määritud koogivormi põhi ja ääred, toksi kahvliga sisse mõned augud. Küpseta põhja ahju keskosas 200 kraadi juures umbes 8 minutit.

Samal ajal vahusta munavalged pehme vahuni. Tõsta sisse suhkur ja vahusta, kuniks saad tugeva elastse vahu.

Kalla eelküpsetatud koogipõhjale tärklise ja suhkruga segatud marjad ning küpseta veel 10 minutit. Seejärel alanda temperatuur 160 kraadini, tõsta peale munavalgevaht ja küpseta veel umbes 15-20 minutit, kuni besee on pealt kollakas.

Lülita ahi välja ja lase koogil paokil uksega ahjus veel pisut aega olla. Enne serveerimist lase koogil maha jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustikapirukas
Järgmine postitus
Beseekattega mustikakook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustikapirukas

Pirukas, mis enam mustikasemaks minna ei saa. Katteks krõbe muretaigen.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.