Mahlase sisuga muretainakook, millel täidiseks hapukoore-muna kreem ja mustikad; katteks kohev beseekate.

 

Põhi:
  • 3 dl jahu (nisujahu või gluteenivabaks koogiks 1,5 dl riisi-ja 1,5 dl kaerajahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 muna
Täidis:
  • 2 munakollast
  • 250 g hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • u. 350 g mustikaid
Kate:
  • 2 munavalget
  • 0,65 dl suhkrut

Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Mässi kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks sega hapukoor munakollaste ja suhkruga.

Võta külmikust taigen, rulli see jahusel pinnal õhukeseks ja vooderda võiga määritud koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhi ja ääred tainaga. Aseta 20 minutiks külmkappi.

Eelküpseta koogipõhi 200-kraadises ahjus ca 10 minutit, kuniks taigen on pealt kuiv ja kergelt pruunikas. Võta ahjust, kalla peale täidis ning laota sellele mustikad. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks massiks. Võta ahjust kook ja tõsta beseemass koogile. Küpseta veel ca 15 minutit.

Retsept: toidublogi “Sööme silmadega” (veidi muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)