Mahlase sisuga muretainakook, millel täidiseks hapukoore-muna kreem ja mustikad; katteks kohev beseekate.

 

Põhi:

  • 3 dl jahu (nisujahu või gluteenivabaks koogiks 1,5 dl riisi-ja 1,5 dl kaerajahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 60 g võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 sl hapukoort
  • 1 muna

Täidis:

  • 2 munakollast
  • 250 g hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • u. 350 g mustikaid

Kate:

  • 2 munavalget
  • 0,65 dl suhkrut

Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Mässi kilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks sega hapukoor munakollaste ja suhkruga.

Võta külmikust taigen, rulli see jahusel pinnal õhukeseks ja vooderda võiga määritud koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhi ja ääred tainaga. Aseta 20 minutiks külmkappi.

Eelküpseta koogipõhi 200-kraadises ahjus ca 10 minutit, kuniks taigen on pealt kuiv ja kergelt pruunikas. Võta ahjust, kalla peale täidis ning laota sellele mustikad. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit.

Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks massiks. Võta ahjust kook ja tõsta beseemass koogile. Küpseta veel ca 15 minutit.

Retsept: toidublogi “Sööme silmadega” (veidi muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee) 




Eelmine postitus
Beseekattega mustika-vaarikakook
Järgmine postitus
Mustika-mandlimuffinid
9 Kommentaari

October 6, 2015

Ahjus oli beseekiht ilus kõrge,pärast ahjust väljavõtmist langes see alla.Mis ma valesti tegin?


    October 7, 2015

    Ilse – pakun välja mõned võimalikud põhjused: munavalged ei olnud korralikult vahtu löödud, ei küpsenud piisavalt ära, suhkrut oli lisatud vähem kui retseptis ette nähtud.


January 19, 2016

Minul kukkus ka besee kokku. Proovisin munavalged ilusasti vahtu lüüa, suhkrut panin ka nii, nagu ettenàhtud oli. Proovin veel. 🙂


    January 19, 2016

    Proovige natuke rohkem suhkrut lisada. See on küll magusam, kuid besee püsimise mõttes turvalisem.


January 21, 2016

Proovisin nisujahu varjanti. Välimuselt ei tulnud muidugi sugugi ahvetlev ega ligilähedanegi pildilolevale, aga maitse oli see eest ülihea! Teen kindlasti teinekordki 🙂


June 4, 2016

Oli väga hea kook .


June 4, 2016

Oli väga hea kook


July 27, 2016

Küpsetasin paar päeva tagasi, väga hea kook! Väljanägemine oli ka üsna üks-ühele siinse fotoga.
Tegin omalt poolt väikse muudatuse selles osas, et beseekihti kohe sisu osale peale ei pannud. Küpsetasin sisu eelnevalt ca 12 min ja alles seejärel läks beseekiht peale. Vastasel juhul oleks besee arvatavasti kõrbema läinud.
Hapukoore asemel saab suurepäraselt kasutada ka maitsestamata jogurtit (lahjem).


September 30, 2016

Tegin kõik nagu retseptis ja mitte midagi ilusat sest välja ei tuld ä. Võib olla asi ahjus aga 15min oli rohkem nagu 30min ja kogu täidis jäi vesel ja voolas koogist välja…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Beseekattega mustika-vaarikakook

Maitsev ja kaunis kook metsaandidest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.