Pehmed ja kohevad mandlise maitsega mustikased muffinid, mis valmivad ilma suhkru ja nisujahuta. Sellest kogusest saad 12 muffinit.

  • 4 muna
  • 120 g mett
  • 280 g mandlijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 spl õunaäädikat
  • 40 g õli
  • u. 200-250 g mustikaid
  • näpuotsaga soola

Eralda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks.

Sega kõik ülejäänud koostisained omavahel (välja arvatud mustikad) ühtlaseks tainaks. Seda on kõige mugavama teha köögikombainis. Sega tainale juurde ettevaatlikult mitme jao kaupa vahustatud munavalge.

Tõsta silikoonist muffinivormidesse (või tavalisse muffinivormi, kaetuna muffinipaberiga) 1 spl tainast, kata mustikatega. Tõsta taas peale tainast (tainas võiks ulatuda peaaegu vormi ääreni) ja kata mustikatega, suru mustikad kergelt taina sisse.

Küpseta 200 kraadises ahjus u. 8-10 minutit, seejärel keera kuumus 180 kraadile ja küpseta veel u. 15 minutit või kuni muffinid on kergelt kuldpruunid ja puutikk jääb kuivaks.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Šokolaadi-vaarika muffinid
Järgmine postitus
Mustika-virsiku kausismuuti
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Šokolaadi-vaarika muffinid

Tõeliselt mahlased vaarikased muffinid, mis püsivad värsked ka küpsetamisjärgsel päeval. Sellest kogusest saad 12 muffinit.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.