Erakordselt mahlane biskviittort kohupiimatäidisega, mille maitset värskendab kodumaine hapu jõhvikas. Kook küpseta söömisele eelneval päeval.

Biskviittaigen:

  • 3 muna
  • 80 ml suhkrut
  • 65 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 80 g valget šokolaadi
  • 30 g võid

Kohupiimakreem:

  • 500 g paksemat kohupiima (Saidafarm)
  • 2 dl vahukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jõhvikapüreed*

Kaunistuseks:

  • 50 g valget šokolaadi
  • 15 jõhvikat
  • 0,5 dl + 1 spl suhkrut
  • 2 spl jahvatatud pistaatsiapähkleid

 

 

Biskviittainaks vahusta munad suhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu biskviittaina hulka, sega ühtlaseks. Sulata potis või ja sega hulka hakitud valge šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, lisa potis olev segu tainasse, sega ühtlaseks ning kalla 20 cm-se koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 25-28 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Kreemiks vahusta koor suhkruga ning sega kohupiimaga.

Pane kook kokku. Lõika jahtunud biskviitkook kolmeks võrdseks kihiks ja tõsta alumine kiht koogivormi tagasi. Kata see kohupiimaga (arvesta, et kohupiima jätkuks ka teise ja pealmise kihi jaoks). Jõhvikapüreed ära alumisele kihile tõsta, muidu läheb kook liiga vettinuks. Tõsta peale keskmine biskviitkiht ning kata poole jõhvikapüreega. Lase sellel koogi sisse imbuda ning tõsta peale kohupiim. Seejärel kata peamise biskviitkihiga, mis kata ülejäänud jõhvikapüree ja taas kohupiimaga. Kata pealt kilega ja aseta ööseks külmikusse maitsestuma.

Eemalda kook vormist ja tõsta alusele.

Kaunistuseks sulata hakitud valge šokolaad ja määri õhukeseks kihiks küpsetuspaberile. Raputa peale pistaatsiapähklite puru ning tõsta külmkappi tahenema. Võta kapist, tükelda ning tõsta tükid koogi peale.

Suhkrustatud jõhvikateks keeda 1 dl veest ja 0,5 dl suhkrust siirup. Pane vesi ja suhkur potti ning keeda 3 minutit. Tõsta tulelt. Kasta sisse jõhvikad, tõsta välja, nõruta pisut, seejärel suhkru sisse. Veereta siirupised jõhvikad suhkruga kokku ning tõsta koogile.

*Jõhvikapüree tegemiseks pane sügavkülmutatud marjad vähese vee ja suhkruga potti, kuumuta keemiseni ning keeda mõni minut, kuniks marjad hakkavad praksuma (ettevaatust, pritsib!). Jahuta pisut ja püreesta saumikseriga, suru läbi sõela, et kestadest vabaneda. 

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Karamelline õuna-pohla kohupiima purukook
Järgmine postitus
Mustika-kohupiima purukook
3 Kommentaari

March 30, 2021

Kuidas selline sümmeetriline tulemus saavutada? Biskviiti oli väga keeruline lõigata ja see jäi küpsedes üpris õhuke. Sain vaevu kaks kihti.. Kas koogivorm peaks olema võiga määritud või tuleks kasutada küpsetuspaberit? Mina kasutasin viimast ja biskviit ei jäänud äärtest ühtlane.


    March 31, 2021

    Tere E! Kas kasutasid ikka 20 cm-se läbimõõduga vormi? Meil on 20 cm-ne vorm ja mittenakkuv, ei kasutanud võid ega küpsetuspaberit. Munad suuremad (L suurus).


      March 31, 2021

      Mõõtsin üle ja vorm on 22cm, ilmselt selles asi oligi.. Järgmine kord proovin mõne teise vormiga, küpsetuspaberiga jäi kook lapergune.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Karamelline õuna-pohla kohupiima purukook

Kohupiima purukook, kus mõnus karamelline vahekiht, mida tasakaalustavad hapukad pohlad ja mahedad õunaviilud.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.