Hapukoorekattega kreemine juustukook, milles leidub rohkelt mustikaid nii koogi sees kui peal.

Põhi:

  • 150 g küpsiseid
  • 70 g võid

Täidis:

  • 200 g toorjuustu
  • 400 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • u. 200 g metsamustikaid

Kate:

  • 250 g hapukoort
  • 80 g suhkrut (0,8 dl)

Kaunistuseks:

  • u. 100 g mustikaid

Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.

Võta 20-22 cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.

Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Viimasena sega juurde mustikad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 45-55 minutit.

Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10 minutiks ahju. Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Petersellipesto
Järgmine postitus
Naadimuffinid juustu ja Kreeka pähkliga
10 Kommentaari

January 21, 2015

meie pere suur lemmik. see lihtsalt sulab suus ja on maailma parim


January 25, 2016

See kook on ka meie lemmik. Väga mõnus!


July 26, 2016

Kas külmutatud mustikatega jääb liiga vesine?


    July 26, 2016

    Sega mustikad 1 spl maisitärklisega. Ära neid eelnevalt üles sulata ja kook peaks hästi õnnestuma! Head küpsetamist!


July 26, 2016

Mul vaarikad ootavad kapis, võib vist nendega ju ka proovida:)?


    July 26, 2016

    Jah, võib! Anna teada, kuidas õnnestus 🙂


September 28, 2016

Ahjust väljas ja jahtub, kuid juba tundub fantastiline kook! 🙂


April 13, 2018

Terve pere uus lemmik, väga kreemine ja pehme maitse, mustikaid panin küll veidi rohkem kuna meie pere armastab neid lihtsalt niiväga.


July 24, 2018

Tere.kas keegi võiks öelda mis küpsiseid võiks kasutada?;)


    July 24, 2018

    Digestive või sobivad ka tavalised Selga/Kalevi küpsised.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Petersellipesto

Paksemat sorti pesto, mida saad mõnusalt ka leivale määrida. Söö pestot näiteks värske, koorega küpsetatud kartuliga, kõrvale kodujuust ja värske salat.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.