Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.
Võta 20-22 cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.
Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Viimasena sega juurde mustikad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 45-55 minutit.
Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10 minutiks ahju. Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
12 Kommentaari
meie pere suur lemmik. see lihtsalt sulab suus ja on maailma parim
See kook on ka meie lemmik. Väga mõnus!
Kas külmutatud mustikatega jääb liiga vesine?
Sega mustikad 1 spl maisitärklisega. Ära neid eelnevalt üles sulata ja kook peaks hästi õnnestuma! Head küpsetamist!
Mul vaarikad ootavad kapis, võib vist nendega ju ka proovida:)?
Jah, võib! Anna teada, kuidas õnnestus 🙂
Ahjust väljas ja jahtub, kuid juba tundub fantastiline kook! 🙂
Terve pere uus lemmik, väga kreemine ja pehme maitse, mustikaid panin küll veidi rohkem kuna meie pere armastab neid lihtsalt niiväga.
Tere.kas keegi võiks öelda mis küpsiseid võiks kasutada?;)
Digestive või sobivad ka tavalised Selga/Kalevi küpsised.
Imeline kook, taevalikult kreemine!
[…] Kohupiima toorjuustukook […]