Rohkelt maasikaid sisaldav uhke pidupäeva vääriline mahlane šarlott, mis valmib ilma želatiinita.

Biskviit:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 dl nisujahu
  • 0,75 dl kartulitärklist
  • 0,75 tl küpsetuspulbrit
Moos:
  • u. 300 g maasikaid
  • u. 0,5 dl suhkrut
Täidis:
  • 300 g maasikaid
  • 2 dl 35% koort
  • 300 g kohupiimapastat
  • 150 g valget šokolaadi

Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel eelnevalt segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis. Sega ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-8 minutit.

Võta biskviit ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult biskviidi küljest küpsetuspaber.
Püreesta maasikad suhkruga. Kata moos ühtlaselt maha jahtunud biskviidile. Keera rulli ja lõika viiludeks.

Kata keskmise suurusega kauss toidukilega ja ümbritse kausi põhi ja ääred biskviidiviiludega.

Täidise jaoks sulata kuuma vee vanni kohal šokolaad, jahuta. Vahusta vahukoor, sega juurde kohupiimapasta ja šokolaad. Viimasena lisa hakitud maasikad. Vala täidis biskviidile ja tõsta külmikusse tarretuma vähemalt 6 tunniks. Kummuta šarlott serveerimisalusele ja kaunista vahukoore ja maasikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)