Hapukoorekattega kreemine juustukook, milles leidub rohkelt mustikaid nii koogi sees kui peal.
Põhi:
- 150 g küpsiseid
- 70 g võid
Täidis:
- 200 g toorjuustu
- 400 g maitsestamata kohupiimapastat
- 1,5 dl suhkrut
- 3 muna
- u. 200 g metsamustikaid
Kate:
- 250 g hapukoort
- 80 g suhkrut (0,8 dl)
Kaunistuseks:
- u. 100 g mustikaid
Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.
Võta 20-22 cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.
Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiimapasta ja suhkur. Viimasena sega juurde mustikad. Vala täidis põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 45-55 minutit.
Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10 minutiks ahju. Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Sofia
meie pere suur lemmik. see lihtsalt sulab suus ja on maailma parim
Terje
See kook on ka meie lemmik. Väga mõnus!
Signe
Kas külmutatud mustikatega jääb liiga vesine?
Eva@Perenaine
Sega mustikad 1 spl maisitärklisega. Ära neid eelnevalt üles sulata ja kook peaks hästi õnnestuma! Head küpsetamist!
Pärja
Mul vaarikad ootavad kapis, võib vist nendega ju ka proovida:)?
Eva@Perenaine
Jah, võib! Anna teada, kuidas õnnestus 🙂
Tanel
Ahjust väljas ja jahtub, kuid juba tundub fantastiline kook! 🙂
Sportonpop
Terve pere uus lemmik, väga kreemine ja pehme maitse, mustikaid panin küll veidi rohkem kuna meie pere armastab neid lihtsalt niiväga.
Tonja
Tere.kas keegi võiks öelda mis küpsiseid võiks kasutada?;)
Eva@Perenaine
Digestive või sobivad ka tavalised Selga/Kalevi küpsised.
Mustikamumm
Imeline kook, taevalikult kreemine!
Lihtne nädalamenüü siia karantiiniellu - MOMSQUAD
[…] Kohupiima toorjuustukook […]
Sünnipäev – Väljakutse ja tulemus
[…] teen mustika kohupiima-juustukooki selle Toidutare retsepti järgi. Tegin seda kunagi isegi ema juubeliks, sest see tuleb alati suurepäraselt välja ja meeldib […]
Küpsetised – Väljakutse ja tulemus
[…] iseenesest on siin olemas ja selle puhul ma küll konkreetselt kasutangi täpselt seda, va et ma ei pane värskeid […]