Koduse maitsega pärmitainast tehtavad saiakesed.

  • 50 g presspärmi
  • 2,5 dl piima
  • 3 sl suhkrut
  • 150 g võid (või õli)
  • pisut soola
  • ca 9 dl nisujahu
  • täidiseks paksemat moosi või apelsinimarmelaadi
  • määrimiseks muna
  • peale puistamiseks pärlsuhkrut

Murenda pärm kaussi. Lisa suhkur ja käesoe piim, sega kuni pärm on lahustunud. Lisa sool, suurem osa jahust ja sulatatud või. Sõtku sitkeks ja läikivaks tainaks. Sõtkumise lõpus lisa ülejäänud jahu. Vormi pall, puista jahuga üle ja jäta see soojemasse kohta rätiku alla umbes 40 minutiks kerkima.

Jaga tainas neljaks. Rulli iga osa umbes 24 cm läbimõõduga ümmarguseks tükiks ja lõika see siis 8-ks sektoriks. Tõsta pisut moosi (kui liiga palju panna, hakkab välja voolama) laiemale osale ja rulli sai kokku, alustades laiemast servast.

Pane sarvekesed küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätiku all kerkida umbes 30 minutit. Määri munaga, puista peale pärlsuhkrut ja küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures umbes 7-8 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)