Mustika ja astelpaju maitsed sobivad lihtsalt hästi.

Põhi:

  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl täistera nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • pisut soola
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 80 g võid
  • 1 muna

Kate:

  • 3 dl mustikaid
  • 3 dl astelpajumarju
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g martsipani
  • 200 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1 sl tärklist

Taina jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja mudi see sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel lisa muna ja sõtku tainas kiirelt kokku, vormi palliks ja pane vähemalt pooleks tunniks kilekoti sisse mässituna külmkappi.

Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja vooderda 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Peale puista hakitud või riivitud martsipan.

Katte jaoks sega omavahel hapukoor, munad, tärklis ja suhkur. Kalla marjad pirukapõhjale ja kõige otsa lisa hapukoore-muna segu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 175-kraadi juures umbes 45 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Metsmaasika korvikesed vanillikreemiga
Järgmine postitus
Mustika-mandli korvikesed
4 Kommentaari

March 27, 2015

Mina panin lisaks hapukoorele veel ka törts toorjuustu, kuna jäi lihtsalt eelmisest koogist alles. Tärklist mul ka ei olnud ja lisasin jahu. Põhjale
lisasin nisujahule veidi kamajahu. Kook tuli hea.


March 27, 2015

Tõeliselt maitsev kook! Astelpaju, mustikas ja martsipan koos selle kreemise täidisega andis tõeliselt maitsva koosluse. Kuna mul ei olnud kodus tärklist, jäi täidis keskelt pisut vedelaks, nii et kindlasti lisage 1 spl tärklist!


March 27, 2015

Olen seda kooki juba mitu korda teinud ja see on ikka tõeliselt-tõeliselt maitsev. Magusate mustikate juurde sobib astelpalju ideaalselt ja maitsed on hästi tasakaalus.


April 19, 2019

ma pole veel seda proovinud aga pilt oli ilus (ei proovi ka) proovige kinlasti!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Metsmaasika korvikesed vanillikreemiga

Südasuvine küpsetis, kus krõbeda korvikese sees mahlane vanillikeedukreem ja peal suve lemmikud marjad – metsmaasikad.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.