Mustika ja astelpaju maitsed sobivad lihtsalt hästi.

Põhi:
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl täistera nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • pisut soola
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 80 g võid
  • 1 muna
Kate:
  • 3 dl mustikaid
  • 3 dl astelpajumarju
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g martsipani
  • 200 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1 sl tärklist

Taina jaoks sega omavahel kuivained, lisa või ja mudi see sõrmedega ühtlaseks puruks. Seejärel lisa muna ja sõtku tainas kiirelt kokku, vormi palliks ja pane vähemalt pooleks tunniks kilekoti sisse mässituna külmkappi.

Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual õhukeseks ja vooderda 24 cm-se läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Peale puista hakitud või riivitud martsipan.

Katte jaoks sega omavahel hapukoor, munad, tärklis ja suhkur. Kalla marjad pirukapõhjale ja kõige otsa lisa hapukoore-muna segu. Küpseta eelkuumutatud ahju keskosas 175-kraadi juures umbes 45 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)