Rasvas küpsetatud pärmitaina küpsetised, mis on küll üsna rammusad, aga see-eest tõeliselt maitsvad.

  • 25 g presspärmi
  • 3 sl suhkrut
  • 1,5 dl piima
  • ca 4,5 dl nisujahu
  • 0,25 tl soola
  • vaniljesuhkrut
  • 1 muna
  • 50-75 g võid
  • keedist
  • 1 muna määrimiseks
  • 0,5 l õli
  • suhkrut pallide veeretamiseks

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, vala juurde käesoe piim ja lisa jahu, muna ja pehme või. Sõtku kokku tainas. See peaks jääma pisut pehmem kui tavaline saiatainas. Vormi pall, puista jahu peale ja lase rätiku all kerkida kahekordseks (see võtab aega ca 45-60 minutit).

Rulli tainas umbes 0,5 cm paksuseks ja lõika sellest 4-5 cm läbimõõdused kettad (vormi näiteks klaasiga). Pooled kettad määri munaga ja tõsta keskele moosi. Aseta moosita ketas peale. Suru servad tugevasti kokku, lase 15-20 minutit soojas kerkida.

Kuumuta õli ja küpseta selles palle, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Tõsta välja. Lase jahtuda ja veereta suhkrus.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)