Maitsvad pärmitaina-keerusaiakesed krõmpsuvate mooniseemnetega.

  • 250 ml käesooja piima
  • 25 g presspärmi
  • 7 dl nisujahu
  • 2 sl kreeka pähkli õli
  • 2 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Vahele:

  • 50 g sulatatud võid
  • 3 sl mooniseemneid
  • 3 sl suhkrut

Määrimiseks 1 muna ja 1 sl piima

Vedelda pärm suhkruga ja sega käesooja piima sisse. Lisa sool. Kalla hulka jahu, vaniljesuhkur ja õli. Sõtku käsitsi või sega miksriga (tainakonksuga), kuni tainas muutub sitkeks, pealt siledaks ja hakkab kausi külest lahti lööma. Vormi jahuste või õliste kätega tainast pall, raputa jahu peale ja lase soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida.

Rulli tainas ristkülikuks, määri võiga, puista peale suhkur jas mooniseemned ja keera rulli. Lõika sakilise noaga (n-ö sae) või terava noaga kettad ja pane küpsetuspaberi peale parajate vahedega rätiku alla 15-20 minutiks kerkima. Kata küpsetuspaberi ja rätikuga.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Pintselda saiad piima-muna seguga ja küpseta (umbes 12-15 minutit) kuni saiad on ilusad kuldsed. Sellest kogusest saab kaks plaaditäit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)