Ameerika koogiklassikat – pehme ja “mudase” täidisega šokolaadikook, mida on lihtne valmistada.
Põhi:
- 6 Digestive küpsist
- 25 g võid
- 50 g tumedat šokolaadi
Täidis:
- 200 g tumedat šokolaadi
- 200 g võid
- 4 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 2 dl 35% koort
Katteks:
- 2 dl 35% koort
- 0,5 dl suhkrut
- šokolaadilaastusid
Põhjaks purusta küpsised peeneks jahuks ja sega sulatatud või ja šokolaadi seguga. Suru 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.
Täidiseks sulata või, kui see on sulanud, lisa šokolaad ja sega ühtlaseks sulanud massiks. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Kui munad on vahul, lisa (vahustamata) koor ja mikserda läbi. Sega saadud mass šokolaadi-või seguga. Vala küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 45 minutit.
Kaunista suhkruga vahustatud koore ja šokolaadilaastudega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Käthlin
tegin alles eelmisel nädalal-vaieldamatult meie pere meeste lemmik. nii mõnusa ja siidise maitsega shokolaadikook 🙂
Saskia
Kas kuuest küpsisest saab tõepoolest kandva põhja 24 cm koogile? Või ja šokolaadi kogus tundub ebaproportsionaalne küpsiste kogusega…
Eva@Perenaine
Jah, sellest saab mõnusalt õhukese koogipõhja. Kõik jääb kenasti kandma, sest läheb ju ahju küpsema. Kui soovid tugevamat koogipõhja, pane rohkem küpsiseid (ja lisa ka võid + šokolaadi).
Maix
Mina olen seda kooki teinud ka eelnevalt, ja mulle maitseb, tuttavatele ka, vahuse vanillikaste tupsuga on supper või siis jäätisekuuliga:)
Ene S.
Väga maitsev, meeldis kõigile!
Sandra G.
Väga hästi! Väga hea tulemus tuli! Superhea retsept! Mulle väga meeldis!
Riina
Maitsev 🙂
Kairi
Mina tegin selle koogi valmis ja lihtsalt võrratult hea. Mees sõi üksinda terve koogi ära ja soovib juurde nüüd 🙂 Sain ikka ise ka ühe tüki 🙂 Varsti teen jälle!
Tiina
Seda põhja poleks üldse vaja olnud! Täidis on mõnusalt kreemine ja põhi oma teralisusega segas nautimist. Järgmine kord teen ainult täidise 🙂 Väga maitsev oli, eriti koos magusa vahukoorega.
Hedi M.
Tunnistan et olen segaduses. Kook ise tuli kenasti välja kuid kuna elu nõudis, hakkasin viimast viimistlust andma koogile alls järgmisel hommikul. Olin eelmisel õhtul pannud valmis suhkru ja vahukoore, kuid hommikul vahustades ei läinud vahukoor vahule. Jäi vedelaks. Kummaline. Valasin sellest siiski osa koogile ning selle tulemusena sain tõsise ” mudakoogi”. Kui jaksu on, proovin kunagi ehk uuesti. Sest kook ise sai ju väga maitsev!
Külli R.
Võtsin ka mudakoogi küpsetamise käsile ning tuli välja küll. Hästi rammus kook. Sai kodustega söödud ning tõin ka kolleegidele maitsta. Kiideti ja taheti retsepti. Väärt kook 🙂
Annika
Kui teha kooki järgmiseks päevaks, kas siis on parem teha kate ka järgmisel päeval enne serveerimist, või teha kate kohe ja jätta ööseks külmkappi?
Eva@Perenaine
Annika, kate valmista jah enne serveerimist. Head küpsetamist!
Kriste Lauk
See šokolaadikook on ka meie peres saanud hitiks ning retsepti nõutakse alati. Lisame sulašokolaadi ja või segu hulka tavaliselt ka törtsukese šokolaadi-rummilikööri, jääb kuidagi eriti mõnus ja siidjas, ja paaril korral oleme osaliselt tumeda šokolaadi asendanud ka piima omaga, sest lastele tumedast šokolaadist koogid väga ei istu. Siis saab ilmselt küll tavalisele koogisööjale liiga imal.
Mairi
Väga maitsev kook. Sai eritellimusel sünnipäevaks tehtud (sooviti šokolaadikooki) ja kiidusõnu jagus nii sünnipäevalapsel kui ka külalistel. Muidugi ei saa mainimata jätta, et hea lihtne teha ning läheb kindlasti kordusele 🙂
K.
Kas see munasegu ja vahukoor peavadki väga vedelad jääma !?
Või peaks munad vahustama ja siis eraldi ja vahustama ka vahukoore !?
Eva@Perenaine
Kui munad on vahustatud (mikseriga), lisa (vahustamata) koor ja mikserda läbi. Kõik on kirjas 🙂
Aili
kas soboks ka tiba rummi või konjakit sisse segada?
Anna
Mônus tummine, rammus
Milvi
Tekkis küsimus – kas peaks kasutama küpsetusšokolaadi või sobib igasugune?
perenaine
Kui šokolaad kenasti ära sulab, siis sobib 🙂