Lillkapsas ja kana nisujahuvabal pirukapõhjal.

Põhi:

  • 1 dl riisijahu
  • 1,25 dl maisijahu
  • 50 g võid
  • 50 g kodujuustu
  • 1 muna
  • soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 100 g kanafileed
  • 200 g lillkapsast
  • 1 sibul
  • õli
  • Santa Maria “Stake and Chicken” maitseainet
  • soola, tilli
  • 2 muna
  • 2 dl piima või kohvikoort

Põhja jaoks sega kõik kuivaeind omavahel. Lisa või ja mudi kõik ühtlaseks puruks, lisa muna ja kodujuust ja sõtku kiiresti valmis tainas. Rulli pisut õhemaks ja tõsta võiga määritud pirukavormi. Suru tainas ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele. Toksi kahvliga augud sisse ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Täidise jaoks haki sibul, lõika kanafilee ja lillkapsaõisikud väikesteks tükkideks.

Kuumuta pannil õli, pruunista kergelt kanafilee, lisa sibul ja prae mõned minutid, lisa lillkapsas, pisut vett ning maitseained ja hauta kuni lillkapsas on peaaegu pehme. Lase täidisel jahtuda. Eelküpsetatud pirukapõhjale tõsta täidis ja kalla üle muna ja piimaseguga. Küpseta veel 25 minutit.

Nippe ja nõuandeid:

  • Ilma nisujahuta tehtav tainas on üsna mure, mistõttu tõsta see pirukavormi suure kööginoa või tordilabida abiga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)