Pisut mesise maitsega piparkoogid.

  • 1,5 dl mett
  • 2 dl fariinsuhkrut
  • 2 sl piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 muna
  • 2 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 1 dl jahvatatud mandleid
  • 7,5 – 8 dl nisujahu

Kuumuta potis mesi, fariinsuhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta tulelt ja lisa ettevaatlikult kuubikuteks lõigatud või.

Lase jahtuda ja klopi ükshaaval hulka munad. Sega sooda, küpsetuspulber, jahvatatud mandlid ja jahu. Lisa ülejäänud massi hulka ja sega ühtlaseks.

Keera taigen küpsetuspaberisse või kilesse ja hoia vähemalt üleöö külmkapis. Rulli õhukeseks, vormi piparkoogid ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)