Kolme šokolaadi toorjuustukook

Kreemine ja efektne kook, mille tegemine ei ole keeruline, ent pestavate nõude kogus on küllalt märkimisväärne – vajab läheb vähemalt 6 kaussi.

Põhi:

  • 8 Digestive küpsist
  • 50 g võid

Täidis:

  • 800 g (Philadelphia täisrasvane) toorjuustu (toasoe)
  • 2 dl 35% koort (toasoe)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna (toasoojad)
  • 100g tumedat šokolaadi
  • 100g piimašokolaadi
  • 100g valget šokolaadi

Purusta küpsised (näiteks elektroonilises kohviveskis) ja sega sulatatud võiga. Võta 24 cm-ne lahtikäiv koogivorm ja suru küpsise-või segu lusikaga koogivormi põhja. Pane külmkappi ootele.

Sega toorjuust, lisa koor ja suhkur ja ühekaupa lisades ja seejärel segades munad. Nüüd jaga tainas kolmeks võrdseks osaks. Sulata eraldi kausikestes šokolaadid ja lisa need kolmele kausile. Kalla tumeda šokolaadi kiht küpsisepõhjale, lisa ettevaatlikult piimašokolaadi kiht ja seejärel valge šokolaadi kiht.

Aseta ahju kuumakindel anum veega. Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 1 tund, seejärel lülita ahi välja, pane ukse vahele pajakinnas ja küpseta kooki 1 tund edasi. Seejärel tõsta kook toatemperatuurile jahtuma ja 1-2 tunni pärast pane kook külmkappi tahenema. Kooki on parim lõigata kui see on 5-6 tundi külmkapis seisnud.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohvimaitseline toorjuustukook
Järgmine postitus
Kondenspiima-toorjuustukook ploomidega
6 Kommentaari

January 7, 2015

Suure toorjuustukoogi armastajana proovisin ära ka selle retsepti, pean tõdema, et nõude kogus, mis vajab hiljem pesemist on tõesti märkimisväärne, kuid see tasub end ära, kook on kreemine ja igati isuäratav 😉


April 4, 2017

[…] Idee siit. […]


April 29, 2017

See kook on väga hea tõesti, aga mul on üks küsimus.
Olen mitu korda teinud, aga kunagi ei saa kolme selget kihti, kihid segunevad kuidagi ära.
On ehk selle kohta mõni hea nipp? 🙂


    April 30, 2017

    Triin, üks nipp on see, et kallad ühe kihi küpsisepõhjale ja hoiad seda ca 30 minutit külmkapis, siis jõuab kiht taheneda. Selle peale kallad järgmise, hoiad taas külmikus jne.


December 30, 2017

Kook on võrratu. Jääb suus sulav, pehme, šokolaadine. Sobib imeliselt kohvi kõrvale. Arvestama peab suhteliselt suure ajakuluga, iga kihi lisamise järel 30 min. külmkapis, et omavahel ei seguneks. Olin liiga kärsitu ja viimase kihi lisamisel ei lasknud piisavalt külmas seista ning viimased 2 kihti segunesid omavahel natuke.
Lisasin omaalgatuslikult natuke tumeda šokolaadi kihile apelsinilikööri, sobis väga hästi.


January 27, 2018

Imeliselt pehme maitsega ja tasub vaeva näha!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohvimaitseline toorjuustukook

Ka pidulikumaks puhuks sobiv kohvimaitseline toorjuustukook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.