Purusta küpsised (näiteks elektroonilises kohviveskis) ja sega sulatatud võiga. Võta 24 cm-ne lahtikäiv koogivorm ja suru küpsise-või segu lusikaga koogivormi põhja. Pane külmkappi ootele.
Sega toorjuust, lisa koor ja suhkur ja ühekaupa lisades ja seejärel segades munad. Nüüd jaga tainas kolmeks võrdseks osaks. Sulata eraldi kausikestes šokolaadid ja lisa need kolmele kausile. Kalla tumeda šokolaadi kiht küpsisepõhjale, lisa ettevaatlikult piimašokolaadi kiht ja seejärel valge šokolaadi kiht.
Aseta ahju kuumakindel anum veega. Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 1 tund, seejärel lülita ahi välja, pane ukse vahele pajakinnas ja küpseta kooki 1 tund edasi. Seejärel tõsta kook toatemperatuurile jahtuma ja 1-2 tunni pärast pane kook külmkappi tahenema. Kooki on parim lõigata kui see on 5-6 tundi külmkapis seisnud.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Suure toorjuustukoogi armastajana proovisin ära ka selle retsepti, pean tõdema, et nõude kogus, mis vajab hiljem pesemist on tõesti märkimisväärne, kuid see tasub end ära, kook on kreemine ja igati isuäratav 😉
[…] Idee siit. […]
See kook on väga hea tõesti, aga mul on üks küsimus.
Olen mitu korda teinud, aga kunagi ei saa kolme selget kihti, kihid segunevad kuidagi ära.
On ehk selle kohta mõni hea nipp? 🙂
Triin, üks nipp on see, et kallad ühe kihi küpsisepõhjale ja hoiad seda ca 30 minutit külmkapis, siis jõuab kiht taheneda. Selle peale kallad järgmise, hoiad taas külmikus jne.
Kook on võrratu. Jääb suus sulav, pehme, šokolaadine. Sobib imeliselt kohvi kõrvale. Arvestama peab suhteliselt suure ajakuluga, iga kihi lisamise järel 30 min. külmkapis, et omavahel ei seguneks. Olin liiga kärsitu ja viimase kihi lisamisel ei lasknud piisavalt külmas seista ning viimased 2 kihti segunesid omavahel natuke.
Lisasin omaalgatuslikult natuke tumeda šokolaadi kihile apelsinilikööri, sobis väga hästi.
Imeliselt pehme maitsega ja tasub vaeva näha!
Väga maitsev, pere lemmik!