Lia Virkuse ja Pille Endeni raamat “Kõrvitsatoidud, salatitest magusani” pakub huvitavaid toite kõrvitsast. Alljärgnevalt põnevaid noppeid nii magusateks kui soolasteks roogade ideedeks.
- Köögiviljakattega pitsa valmista pärmitainal, mille sisse on segatud kõrvitsapüreed. Raamatu autori Lia Virkuse sõnul on see hea moodus pärmitainaküpsetise iga pisut pikendada ja taigent mahlasemaks muuta.
- Soolase pirukatäidisesse pane nii kõrvitsakuubikuid kui Brie juustu.
- Mustkaatkõrvitsast saad imemaitsva salati, kui lõikad õhukesed viilud toorest kõrvitsast ja segad kokku apelsini jt maitsetega.
- Kõrvitsašnitsliteks paneeri kõrvitsa-muna-parmesani segu jahus ja küpseta pannil krõbedaks.
- Imelihtsalt valmiva köögiviljalisandi saad prae kõrval kui röstid muskaatkõrvitsa viilud ahjus.
- Ka jäätist saad kõrvitsast valmistada! Muna-koore-piima segusse lisa kõrvitsapüreed ja kaneeli.
- Eestlaste üks lemmikkooke võiks vabalt olla kollakas kohupiimakook muretainal, mille täidisesse on lisatud ka muskaatkõrvitsapüreed.
- Lõpetuseks ka üks huvitav hoidise idee – vale-ananassi kompott ehk ebaküdooniakompott. Ebaküdooniad annavad kõrvitsale erilise, ananassi meenutava maitse.
Vaata ka Perenaine.ee kõrvitsakogumikku.