Lia Virkuse ja Pille Endeni raamat “Kõrvitsatoidud, salatitest magusani” pakub huvitavaid toite kõrvitsast. Alljärgnevalt põnevaid noppeid nii magusateks kui soolasteks roogade ideedeks.

raamat_korvitsatoidud

  • Köögiviljakattega pitsa valmista pärmitainal, mille sisse on segatud kõrvitsapüreed. Raamatu autori Lia Virkuse sõnul on see hea moodus pärmitainaküpsetise iga pisut pikendada ja taigent mahlasemaks muuta.
  • Soolase pirukatäidisesse pane nii kõrvitsakuubikuid kui Brie juustu.
  • Mustkaatkõrvitsast saad imemaitsva salati, kui lõikad õhukesed viilud toorest kõrvitsast ja segad kokku apelsini jt maitsetega.
  • Kõrvitsašnitsliteks paneeri kõrvitsa-muna-parmesani segu jahus ja küpseta pannil krõbedaks.
  • Imelihtsalt valmiva köögiviljalisandi saad prae kõrval kui röstid muskaatkõrvitsa viilud ahjus.
  • Ka jäätist saad kõrvitsast valmistada! Muna-koore-piima segusse lisa kõrvitsapüreed ja kaneeli.
  • Eestlaste üks lemmikkooke võiks vabalt olla kollakas kohupiimakook muretainal, mille täidisesse on lisatud ka muskaatkõrvitsapüreed.
  • Lõpetuseks ka üks huvitav hoidise idee – vale-ananassi kompott ehk ebaküdooniakompott. Ebaküdooniad annavad kõrvitsale erilise, ananassi meenutava maitse.

Vaata ka Perenaine.ee kõrvitsakogumikku.