Mesise maitsega piparkoogitaigen, mis on lihtsasti valmiv.
- 1,5 dl mett
- 2 dl roosuhkrut
- 2 sl piparkoogimaitseainet
- 250 g võid
- 2 muna
- 2 tl soodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- soola
- 1 dl jahvatatud mandleid
- 7,5 – 8 dl nisujahu
Kuumuta potis mesi, roosuhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta tulelt ja lisa ettevaatlikult kuubikuteks lõigatud või.
Lase jahtuda ja klopi ükshaaval hulka munad. Sega sooda, küpsetuspulber, jahvatatud mandlid ja jahu. Lisa ülejäänud massi hulka ja sega ühtlaseks.
Keera taigen küpsetuspaberisse või kilesse ja hoia vähemalt üleöö külmkapis. Rulli õhukeseks, vormi piparkoogid ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Katrin
Need tunduvad küll sellised mida peab proovima!
Kirsti
Aastaid teen selle retsepti järgi, lihtne ja ülimaitsvad piparkoogid tulevad. Mandlid jätan allergia tõttu välja.