Oranžikas-kollane kaunis keeks, milles tuntavad nii apelsini, ingveri kui ka martsipani maitsed. Ideaalne jahedama ilma küpsetis.
- 150 g toasooja võid
- 150 g riivitud martsipani
- 1 dl suhkrut
- 1 apelsini koor ja mahl
- 3 munakollast
- 2 suurt porgandit
- 3 cm-ne tükk ingverit
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 3,5 dl nisujahu
Vahusta toasoe või martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja ingveritükk ning vala võisegusse. Riivi lisaks tainasse ühe apelsini koor ja pigista ka apelsinimahl porgandimassi sisse.
Eralda munakollased ja -valged. Lisa munakollased tainasse, sega ühtlaseks (munavalgeid ei lähe selles retseptis tarvis). Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka see. Kalla taigen keeksivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 40 minutit.
Retsept: Maru, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Anu Riisalu
Kuna oleme kodus keekside fännid, siis proovisime teie retsepti ka ära.
Vägagi maitsev sai ja kindlasti küpsetame veel aga lisasime veel pistaatsia pähkleid ka natukene juurde.
Marit
Hästi mõnus kuldkollane keeks, soovitan! Keeks väga palju ei kerki, suhkrut lisaksin järgmine kord veidi vähem, kuna martsipan annab ka magusust.
LG
Kui suur on vorm selle keekis jaoks?
Eva@Perenaine
26×11 cm (pealt mõõtes)