Külmad talveõhtud teeb magusaks see isetehtud pehme mandlimaitseline pärg koos suure tassi teega.

  • 75 g võid
  • 25 g presspärmi
  • 6-8 dl nisujahu
  • 1,5 dl piima
  • 1 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,25 tl soola

Täidis:

  • 100 g martsipanimassi
  • 1 dl aprikoosi-või õunamarmelaadi

Määrimiseks:

  • 1 muna
  • 1 tl vanillsuhkrut

Peale raputamiseks:

  • 1 dl mandlilaaste

Sulata või, jahuta.

Lahusta pärm toasoojas piimas, lisa muna, suhkur, kardemon, sool ja pool jahust, sega ühtlaseks.

Sõtku juurde ülejäänud jahu ja sulatatud või. Lase kerkida, kuni maht on kahekordne.

Riivi martsipanimass jämedalt. Rulli tainas ristkülikukujuliseks, määri sellele marmelaad ja raputa peale martsipan. Keera rulli ja lõika 3-4 cm laiusteks tükkideks. Pane need 24 cm läbimõõduga vormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase kerkida, määri vanillsuhkruga lahtilöödud munaga ja riputa peale mandlilaaste. Küpseta 175-kraadises ahjus u. 35 minutit.

Sellest kogusest saab kaks väikest pärga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kasuta kõrge mandlisisaldusega martsipani (vähemalt 50% mandleid), siis on ka martsipani maitse hästi tunda.

Retsept: Nutika perenaise kokaraamat, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)