Muredad hiinapärased küpsised mandlijahuga. Sellest kogusest saad ühe ahjuplaaditäie küpsiseid.

  • 120 g mandlijahu
  • 100 g toortatrajahu
  • 50 g riisijahu
  • 30 g kartulitärklist
  • 1 dl roosuhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,2 dl rapsiõli
  • 2 spl taimset piima
  • 15-20 mandlit
 

Sega kõik ained, v.a. taimne piim ja mandlid. Kui tainas ei taha hästi kokku jääda, lisa piim. Tee käte vahel väikesteks pallikesteks (suru kõvasti kokku), vajuta lapikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Iga küpsise keskele aseta üks terve mandel.

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit või kuniks alumine serv on tuntavalt pruunikas. Lase küpsistel ca 10 minutit ahjuplaadil jahtuda (kuumalt on need liiga pudedad).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)