Tordi valmistamine on küll aeganõudev, kuid lõpptulemusena valmib kaunis mitmekihiline pidupäeva vääriline tort, mille maitses tunda hapukat passionivilja e. granadilli, mahedat mangot ja šokolaadi.

Biskviit:

  • 2 muna
  • 2 spl suhkrut
  • 1 spl kakaod
  • 1 spl jahu
  • 4-6 spl haput vedelat moosi

Šokolaadivaht:

  • 150 g hakitud tumedat šokolaadi (56% kakaosisaldusega)
  • 3 dl vahukoort
  • 80 ml värskelt pressitud apelsinimahla
  • 2,5 tl želatiinipulbrit

Passionivaht:

  • 4 želatiinilehte
  • 1 dl vahukoort
  • 150 g toorjuustu
  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 1 dl suhkrut
  • 1+0,5 dl mangopüreed
  • 3 passionivilja e. granadilli sisu
  • 1 sl sidrunimahla

Passioniglasuur:

  • 2 želatiinilehte
  • 120 g apelsinimahla või mangopüreed
  • 2 passionivilja e. granadilli sisu
  • 1,5 spl tuhksuhkrut

Biskviit

Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega kakaopulber ja jahu ning sõelu vahustatud munade hulka. Sega ettevaatlikult ühtlaseks ning kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud 24 cm-se lahtikäiva koogivormi sisse.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 14 minutit (kontrolli küpsust puutiku abiga). Võta ahjust ja jäta jahtuma.

Eemalda jahtunud biskviit vormist, kata 24 cm lahtikäiva koogivormi ääred kilega. Aseta biskviit koogivormi põhja, kata vedelama moosiga.

Šokolaadivaht

Sulata tükeldatud šokolaad koos 1 dl koorega kuuma veevanni kohal. Jahuta toatemperatuurini.

Sega väikeses kausis želatiin ja külm apelsinimahl ning lase želatiinil paisuda. Kui šokolaad on jahtunud, sulata kuuma veevanni kohal mahla sees želatiin.
Seejärel sega omavahel želatiini-ja šokolaadisegu.

Mikserda ülejäänud koor tugevaks vahuks. Lisa pool vahukoorest šokolaadisegule ja sega õrnalt läbi. Seejärel lisa teine pool ja sega uuesti õrnalt läbi. Kata biskviit ühtlaselt vahuga.

Pane kook 30 minutiks külmkappi, kuni vaht on piisavalt tugev, et saaks lisada järgmise kihi.

Passionivaht

Pane želatiinilehed külma vette paisuma.

Vahusta koor ja toorjuust koos suhkruga. Sega õrnalt hulka jogurt, 1 dl mangopüreed, passioni viljaliha ja sidrunimahl.

Kuumuta 0,5 dl mangopüreed, kuid ära keeda. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi ja sulata need kuumas mangopürees.

Lase želatiinisegul natuke jahtuda ja sega vahu hulka. Vala täidis šokolaadivahule ja aseta külmkappi vähemalt neljaks tunniks tahenema.

Passioniglasuur

Pane želatiinilehed külma vette likku.

Kuumuta apelsinimahla või mangopüreed, suhkrut ja passioniviljaliha, kuid ära keeda. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sulata need kuumas puuviljaleemes. Lase želatiinisegul natuke jahtuda ja seejärel kata sellega tort.

Pane tort vähemalt tunniks tunniks külmkappi. Eemalda tort koogivormist, kaunista nt virsikuroosidega.

Retsept: muudetud kujul ajakirjast Nipiraamat (autor Kairit Must), foto ja teostus: Marit Soobik (Perenaine.ee)