Madeleini koogikesed on lihtsatest koostisainetest valmistatud hõrgud küpsetised, mida on mõnus teejoomise kõrvale nautida. Alljärgnevalt Prantsusmaal sündinud koogikeste versioon granadilliga.

  • 70 ml granadillipüreed
  • 80 g võid
  • 1 tl mett
  • 2 muna
  • 85 g peensuhkrut
  • 80 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 25 g mandlijahu

Keeda granadillipüree madalal tulel ca 2/3 võrra kokku, kuni jääb umbes 25 ml. Lase jahtuda. Sulata või ja mesi, sega kokku, lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Sõelu jahu ja küpsetuspulber munade hulka. Lisa mandlijahu. Viimaks sega hulka ka või ja granadillikontsentraat. Lase tainal seista külmkapis, miinimum kaks tundi, aga soovitavalt üleöö.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pisut võid vormide pintseldamiseks. Täida vormid 3/4 ulatuses kondiitripritsi või kahe lusika abil. Küpseta 12-15 minutit. Eemalda valmis madeleined koheselt vormidest.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)