magusad küpsetised / 04/26/2014

Madeleinid šokolaadiga

Prantsusmaal küpsetuslõhnalistest pagariäridest mööda kõndides on madeleinid oma ilusa väljanägemisega paljude jaoks pilkupüüdvad ja neid peetakse ka üheks kõige tuntumateks prantsuse küpsetistest. Nad on lihtsasti valmistatavad maitsvad teekõrvased, mida sõbrale pakkuda.

  • 50 g pehmet võid
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl suhkrut
  • noaotsatäis soola
  • 2 muna
  • 160 g nisujahu
  • 1 sl kakaod
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Sulata šokolaad ja või vesivannil. Sega hulka suhkur ja munad. Eraldi kausis sega kõigepealt omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool ning lisa ülejäänud segule. Täida madeleine’i vormid umbes kolmveerandi jagu ja küpseta 160-kraadises ahjus 15 minutit.

Retseptis toodud kogusest peaks saama 18 tavasuuruses madeleine’i.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Madeleinid granadilliga
Järgmine postitus
Mustikased saiad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Madeleinid granadilliga

Madeleini koogikesed on lihtsatest koostisainetest valmistatud hõrgud küpsetised, mida on mõnus teejoomise kõrvale nautida. Alljärgnevalt Prantsusmaal sündinud koogikeste versioon granadilliga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.