Kreemise šokolaaditäidise ja krõbeda tainaga ümbritsetud maasikatega pirukas. Serveeri leigelt vaniljejäätise ja maasikatega.

Tainas:

  • 140 g võid
  • 85 g suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 1 munakollane
  • 1 spl külma vett
Täidis:
  • 85 g tumedat šokolaadi
  • 0,75 dl 35% koort
  • 1-1,5 tl sidrunimahla
  • 3 spl suhkrut
  • 1-1,5 spl maisitärklist
  • u. 200-300 g maasikaid
  • määrimiseks 1 munavalge

Näpi külm või suhkru ja jahuga puru taoliseks. Lisa munakollane ja 1 spl vett, suru tainas kiirelt kokku, et moodustuks ühtlane tainas. Kata tainas toidukilega, aseta poole tunniks külmikusse.

Täidiseks kuumuta koor, võta tulelt, lisa hakitud šokolaad, lase seista paar minutit, siis sega ühtlaseks. Viiluta maasikad, sega suhkru, sidrunimahla ja tärklisega.

Rulli tainas ümmarguseks, kuid mitte liiga õhukeseks (kõige parem on seda teha küpsetuspaberil, siis on hea seda pärast ahjuplaadile transportida).

Kata koogipõhi keskelt šokolaadikreemiga, nii et äärtest jääks vaba ruumi. Aseta šokolaadikreemile maasikaviilud. Keera taignaservad üles, suru täidise kohal õrnalt kokku. Klopi lahti munavalge, pintselda koogiääred munavalgega.

Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus u. 20 minutit.

Kaunista kook värskete maasikatega ja serveeri kooki leigelt vaniljejäätisega.

Sellest kogusest tuleb kaks keskmist pirukat või üks suur.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)