beseerull rabarberi

Õhuline ja hõrk küpsetis, mille vahel parajalt palju hapukat rabarberit ja kreemist mascarponet.

Beseerull:

  • 250 g munavalgeid (6-7 tk)
  • 350 g peeneteralist suhkrut
  • 1,5 spl maisitärklist
  • 3 spl mandlilaaste

Rabarbritäidis:

  • 3-4 rabarberi vart
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl maisitärklist
  • 2 spl vett

Mascarponetäidis:

  • 500 g mascarpone’t
  • 1,5 dl 35% koort (vahukoor)
  • 2-3 spl suhkrut
  • 1 tl vanillipastat

 

Beseerulliks vahusta munavalged pehme vahuni. Nirista sisse suhkur ja jätka mikserdamist kuniks vaht on tugev. Sõelu sisse maisitärklis ja klopi ühtlaseks. Tõsta mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja määri ühtlaselt laiali. Raputa ühtlaselt peale mandlilaastud. Küpseta 170-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust ja kummuta puhtale küpsetuspaberile. Jahuta täielikult.

Rabarberitäidiseks haki rabarberivarred ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda keskmisel tulel kuniks rabarber hakkab lagunema. Kalla potist 3-4 spl vedelikku tärklise sisse, sega ühtlaseks ja kalla tärklisevedelik potti. Sega ja kuumuta, kuniks segu pakseneb. Võta tulelt ja jahuta.

Mascarponetäidiseks vahusta esmalt koor suhkruga. Sega sisse toasoe mascarpone ja vanillipasta.

Määri mascarponetäidis ühtlaselt beseerullile ja tõsta peale rabarberitäidis. Keera ettevaatlikult rulli ja aseta 1-2 tunniks külmikusse. Lõika viiludeks ja serveeri.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)