Keeks pistaatsiapähklitest ja kuivatatud maasikatest.

  • 2 muna
  • 100 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 100 g jahu
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g kuivatatud maasikaid
  • 50 g pistaatsiapähkleid (ilma soolata)

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu tainasse. Viimasena lisa maasikatükid ja pistaatsiapähklid. Sega kõik ühtlaselt läbi.

Kaabi tainas väiksesse keeksivormi (umbes 15 cm x 9 cm) ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Seejärel keera kuumus madalamaks, 160 kraadini ja küpseta veel umbes 15 minutit või kuni keeksi keskele torgatud hambaork tuleb puhtalt välja.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui kasutad suhkrustatud kuivatatud maasikaid, neid mida poes kommi asemikuks müüakse, vähenda suhkru kogust isegi kuni poole võrra.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)