Kook, mille muudab hästi mahlaseks võirohke biskviit, mis on immutatud maasikamarmelaadiga.

  • 200 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 200 g nisujahu
  • 50 g mandlijahu (purusta köögikombainis 50 g mandleid)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 400 g maasikaid
  • 6 spl Põltsamaa maasikamarmelaadi
  • määrimiseks võid
  • 2 spl pruuni suhkrut

Määri 30×17 cm suurune koogivorm võiga ja raputa üle pruuni suhkruga. Pese maasikad, nõruta ja viiluta. Aseta pannile nii, et põhi oleks nendega tihedalt kaetud.

Sega toasoe või suhkruga kreemiseks massiks. Lisa 3 spl marmelaadi, sega ühtlaseks. Sega sisse munad ning kõige lõpus omavahel segatud kuivained (jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber). Määri saadud mass ettevaatlikult koogivormi asetatud maasikate peale ning küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Kui kook muutub küpsetamise ajal pealt liiga pruuniks, kata see fooliumiga.

Pane 3 spl maasikamarmelaadi koos 2 spl veega potti ja kuumuta, kuni mass vedeldub ja on ühtlane.

Võta kook ahjust, lase mõned minutid seista ja kummuta siis serveerimisalusele nii, et maasikad jääksid kõige peale. Torka grillvardaga koogi sisse mõned augud ning nirista koogile soe maasikamarmelaad (see imbub koogi sisse).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)