Lihtsasti valmivad väikesed maasikakoogikesed, millele lisab põnevat maitsenüanssi piparmündi-maitseline kreem.

Biskviit:
  • 4 muna
  • 4 sl nisujahu
  • 2 sl tärklist
  • 3 sl kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl suhkrut
Kreem:
  • 2 dl 35% koort
  • 200 g kohupiima
  • u. 300 g maasikaid
  • maasika toormoosi
  • u. 3 sl Marianne Crushi
  • soovi korral suhkrut

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, tärklis ja kakao. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u.10. minutit. Võta biskviit ahjust ja jahuta täielikult.

Kreemiks vahusta vahukoor, sega juurde kohupiim ja Marianne Crush, soovi korral lisa maitse järgi suhkrut. Lõika klaasiga biskviidist ümmargused kettad, aseta serveerimisalusel. Määri biskviidile õhukene kiht maasikatoormoosi, kata kohupiima-vahukoore kreemiga, aseta peale maasikaviilud. Kata maasikad teise biskviit-kettaga, kata maasikatoormoosi ja kreemiga, kaunista maasikatega.

Võid kooke kohe serveerida, kuid maitse muutub veelgi paremaks kui koogid saavad vähemalt mõned tunnid külmikus maitsestuda.

Sellest kogusest tuleb u.10 koogikest.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)