maasikakogumik / magustoidud / 07/21/2017

Maasika-kohupiimakreem röstitud kaerahelvestega

Lihtsalt ja kiirelt valmiv hästi maasikane suvine magustoit krõbeda kaerahelbepuistega.

Maasikakreem:
  • u. 250-300 g maasikaid
  • 200 g teralist kohupiima
  • 120 g Kreeka jogurtit
  • u. 3-4 spl suhkrut
Peale:
  • 80 g kaerahelbeid
  • 1,5 spl võid
  • 1,5 spl mett või suhkrut
  • maasikaid

Sulata pannil või, lisa kaerahelbed ja rösti kergelt kuldpruuniks. Lisa mesi (või suhkur), sega ühtlaseks. Võta pann tulelt ja sega veel kaerahelbeid, et need kokku ei jääks. Jahuta.

Purusta kahvli või pudrunuiaga maasikad koos suhkruga, kuid jäta sisse ka suuremaid maasikatükke. Lisa kohupiim ja jogurt. Sega ühtlaseks massiks, maitse -vajadusel lisa suhkrut.

Tõsta kreem magustoidu pokaalidesse ja raputa peale kaerahelbed, kaunista maasikaviiludega. Serveeri kohe.

Sellest kogusest valmib u. 2 suuremat pokaali või 3 väiksemat magustoitu.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maasika-rabarberi purukook kohupiimaga
Järgmine postitus
Kaerahelbepuder matcha ja banaaniga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika-rabarberi purukook kohupiimaga

Suur ja mahlane purukook krõbeda kaerahelbekatte ja kohupiimatäidisega, kus maitses tunda nii rabarberit kui maasikat.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.