Lihtsalt ja kiirelt valmiv hästi maasikane suvine magustoit krõbeda kaerahelbepuistega.

Maasikakreem:
  • u. 250-300 g maasikaid
  • 200 g teralist kohupiima
  • 120 g Kreeka jogurtit
  • u. 3-4 spl suhkrut
Peale:
  • 80 g kaerahelbeid
  • 1,5 spl võid
  • 1,5 spl mett või suhkrut
  • maasikaid

Sulata pannil või, lisa kaerahelbed ja rösti kergelt kuldpruuniks. Lisa mesi (või suhkur), sega ühtlaseks. Võta pann tulelt ja sega veel kaerahelbeid, et need kokku ei jääks. Jahuta.

Purusta kahvli või pudrunuiaga maasikad koos suhkruga, kuid jäta sisse ka suuremaid maasikatükke. Lisa kohupiim ja jogurt. Sega ühtlaseks massiks, maitse -vajadusel lisa suhkrut.

Tõsta kreem magustoidu pokaalidesse ja raputa peale kaerahelbed, kaunista maasikaviiludega. Serveeri kohe.

Sellest kogusest valmib u. 2 suuremat pokaali või 3 väiksemat magustoitu.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)